Hvordan kan jeg finne ut hvor mye gass jeg har igjen på flasken min?

Svar: Da blir vi nødt for å gi ett todelt svar.

På Komposittflasken kan du se hvor mye du har igjen. Men dersom du har en stålflaske, kan du mens flasken er i bruk se en hvit frostkant. Der hvor frostkanten er, indikerer hvor mye det er igjen.

Alternativt kan du veie flasken på en badevekt, og trekke fra Taravekten som står på flasken.


Jeg har 2,5 kg igjen på flasken min, hvor lenge kan jeg grille på det?

Svar: Alt CE godkjent gassutstyr er merket med antall kW. Dersom det feks står 5,8 kW på grillen din, regner du det ut slik: 2,5 kg gass X 12,8 (som er effekten på propan pr. kw) = 32 kW. Så deler du ganske enkelt bare på det antall kW grillen din bruker, altså 32 ÷ 5,8 = 5,5. Altså kan du fortsette å grille i 5,5 timer på den gassen du har igjen.


Hva menes med virkningsgraden på peisene?

Svar: Dersom det feks står at virkningsgraden er 73,2%, så betyr det at ved ett forbruk på 6,4 kW, så får du tilbake 4,7 kW i form av varme.

Det er derfor vi i RPT Gass er opptatt av at alt utstyret vi selger skal ha høy virkningsgrad. Ingen vits å «fyre for kråkene»!


Hva er egentlig strålevarme?

Svar: Strålevarme kan best forklares slik: Tenk deg at du står i solen, da kjenner du varmen mot kroppen din. Dersom du så stiller deg i skyggen, kjenner du bare temperaturen i luften rundt deg. På samme måten virker strålevarmen, den varmer opp det den treffer. Samtidig får du varme i rommet, fra avgassen, men den stiger fort oppover.

Dette er grunnen til at vi for øyeblikket jobber med å utvikle våre egne strålevarmere sammen med IKM Haaland på Vigrestad på Jæren. Da har vi kontroll på kvaliteten, ikke minst med tanke på de røffe værforholdene vi har her i landet. En annen god grunn er at som oftest er det utstyret som produseres i utlandet for pysete, vi har ikke den samme generelle varmen som de har.